Skin Relief Lotion von Aveeno®

Är din hud mycket torr och irriterad?

Mycket torr hud orsakas av en nedsatt hudbarriär som saknar vatten, lipider och oljor som håller huden välmående. Huden känns väldigt stramande, irriterad och sträv, den kan även börja verka fjällig och flagnande. Mycket torr hud kan finnas på hela kroppen eller på vissa områden – händerna, baksidan av knäna och hårbotten är vanliga platser.

Uppkomsten av mycket torr hud kan också påverkas av inre faktorer som åldrande eller hormonella förändringar, vilket ses hos kvinnor i klimakteriet, eller medicinska tillstånd som atopisk dermatit, hypotyreos, diabetes eller undernäring (brist på A-vitamin). Läkemedel mot medicinska tillstånd som högt blodtryck (som diuretika), kolesterolsänkande läkemedel och akne (såsom retinoider) kan också torka ut huden.

När din hud känns torr kan den även vara överkänslig och lätt förvärras av kall temperatur, torrt väder eller vissa tvålar, tvättmedel och parfymer. Att klia gör det värre och kan leda till klåda och sprickor som kan få huden att bli inflammerad, till och med infekterad.

Dermexa cream von Aveneo®

Mycket torr kliande, även eksembenägen hud?

Oavsett om det är du eller en familjemedlem, så kan du uppleva att mycket torr kliande hud påverkar det dagliga livet. Allt från att oroa sig för utbrott av torr hud till att hantera frustrationen som mycket torr kliande hud kan orsaka, det finns många anledningar till att detta kan ha både en mental och fysisk inverkan.

Det är viktigt att mycket torr kliande hud och hud som tenderar att få eksem tas om hand om på ett korrekt sätt för att säkerställa att den har minimal inverkan på ditt och din familjs liv. Att bära kläder med naturliga fibrer som bomull, att klä sig efter väder för att undvika uttorkning av huden och att ha en fuktgivande hudvårdrutin kan bidra till att minska torrhet.